onsdag 1 april 2009

Szechuantofu och svart råris med kokosmjölk


En riktigt lyckad middag som vi lär laga fler gånger.

Till 4 personer:

5 msk rapsolja

4 msk jalapenos eller andra chilifrukter

2 msk chilipulver/flingor

1 paket fast tofu, skuren i tärningar

2 hackade lökar

1 msk riven ingefära

10-12 dl hackade senapsblad (finns i asiatiska mataffärer. Kan bytas ut mot tex spenat eller mangold)

7-8 dl hackad kinakål

3 msk tamari

2 msk mirin

Gör så här:

1. Värm olja i en wokpanna. Lägg i chilifrukterna och sautera i 30 sekunder. Lägg i tofun och stek under omrörning i cirka 5 minuter eller tills tofun blir gyllene.

2. Häll i löken och ingefäran. Låt steka under omrörning i 3 minuter eller tills löken börjar mjukna.

3. Lägg i återstående ingredienser och koka ytterligare 3 minuter.

4. Smaka av och servera med svart ris med kokosmjölk.

Kinesiskt svart ris med kokosmjölk och vitlök

1 burk kokosmjölk

En nya salt

2-3 dl svart sköljt ris

Vatten (se på förpackningen hur mycket vätska som ska vara i, räkna bort kokosmjölken)

2 hackade vitlöksklyftor

Gör så här:

1. Koka upp kokosmjölk, vatten och salt i en stor kastrull.

2. Lägg i riset och vitlöken. Sänk värmen och koka under lock i 30 minuter eller tills vätskan absorberats. Smaka av.

3. Servera varmt till szechuantofun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar