En riktigt lyckad middag som vi lär laga fler gånger.
Till 4 personer:
5 msk rapsolja
4 msk jalapenos eller andra chilifrukter
2 msk chilipulver/flingor
1 paket fast tofu, skuren i tärningar
2 hackade lökar
1 msk riven ingefära
10-12 dl hackade senapsblad (finns i asiatiska mataffärer. Kan bytas ut mot tex spenat eller mangold)
7-8 dl hackad kinakål
3 msk tamari
2 msk mirin
Gör så här:
1. Värm olja i en wokpanna. Lägg i chilifrukterna och sautera i 30 sekunder. Lägg i tofun och stek under omrörning i cirka 5 minuter eller tills tofun blir gyllene.
2. Häll i löken och ingefäran. Låt steka under omrörning i 3 minuter eller tills löken börjar mjukna.
3. Lägg i återstående ingredienser och koka ytterligare 3 minuter.
4. Smaka av och servera med svart ris med kokosmjölk.
Kinesiskt svart ris med kokosmjölk och vitlök
1 burk kokosmjölk
En nya salt
2-3 dl svart sköljt ris
Vatten (se på förpackningen hur mycket vätska som ska vara i, räkna bort kokosmjölken)
2 hackade vitlöksklyftor
Gör så här:
1. Koka upp kokosmjölk, vatten och salt i en stor kastrull.
2. Lägg i riset och vitlöken. Sänk värmen och koka under lock i 30 minuter eller tills vätskan absorberats. Smaka av.
3. Servera varmt till szechuantofun.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar