lördag 19 juni 2010

Nötpanerade fiskpinnar med raw remouladsås


Matlagningsprojektet går vidare. Vi äter inte lika elegant som Victoria och Daniel gör ikväll, men vi gjorde vår en egen festliga middag. Först laddade vi upp med lite Pol Roger-champagne och sedan satte jag igång att laga maten.

Nötpanerade fiskpinnar
4 portioner

500 g färsk vit fisk, tex sej eller gös

Nötpanering
2 dl cashewnötter, naturella
2 dl hasselnötter
1 msk yoghurt
2 kvistar bladpersilja
1 msk lantbuljong
1 tsk salt och några drag med pepparkvarnen
1 msk smör till stekning

Skär fisken till fiskpinnar. Mixa ingredienserna till nötpaneringen och vänd fisken i den. Stek fiskpinnarna i smör, ca 3-5 minuter på varje sida. Servera fisken med mandelpotatismos, några salladsblad och en klick remouladsås.

Mandelpotatismos
12-15 mandelpotatisar
olivolja
några kvistar dill
salt och peppar

Skölj potatisen och koka den mjuk. Krossa potatisen grovt med en gaffel och blanda i olivolja, dill, salt och peppar.

Raw remouladsås
1 dl mandlar
1 kvist persilja eller dill
1/2 tsk curry
1 nypa salt
1/2 dl vatten
1 mjölksyrad gurka, hackad

Mixa mandlar, persilja, curry, salt och vatten till en sås och rör i hackad gurka.

Resultat:
"Mmm, crunchy och gott", tyckte maken Elias om denna relativt snabblagade rätt som vi åt på altanen till ljudet av helikoptrar som hovrade ovanför oss och såg till att inga terrorister kom i närheten av brudparet några kilometer härifrån.

Egna kommentarer:
Mandelpotatisen var slut i affären så då köpte jag istället färskpotatis som jag kokade med skal efter att ha skrubbat den ren. Det blev minst lika gott.

Remouladsåsen blev mer en röra än en sås, vilket inte gjorde något. Men vill man ha den såsig kan man tillsätta lite mer vatten än vad som står angivet i receptet. Nästa gång struntar jag kanske i curryn och testar en annan krydda istället, för att se hur det blir.

Vi provar nog också att tillsätta lite Sambal Olek eller chilipulver för att se om inte lite spice gör det hela ännu godare eftersom vi gillar het mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar